Embrace Life

Liefde voor schrijven


Woorden

Woorden zijn als lucht, zonder is er geen bestaan
ze werkelijk horen, dan kun je de wereld aan
 
(uit eigen werk)

 

Schrijven algemeen
Woorden, ik hou van ze. Ze verbinden, ze leggen uit, ze brengen zang in een tekst, en ze kunnen je raken. Maar soms, soms zijn ze overbodig.
 
Het schrijven ontstond gaandeweg.
Tijdens een jaarverblijf in de VS op twintigjarige leeftijd hield ik een jaar lang een dagboek bij. Later op mijn werk schreef ik veel wervende, zakelijke en uitnodigende teksten, en weer later privé veel reisverhalen. Mijn passie werd gevoed door een workshop creatief schrijven 'Tussen autobiografie en fictie' (MAPR-2) bij Script+ te Amsterdam. Schrijven moet een innerlijke filosofische behoefte zijn, is een heel belangrijke stelregel die ik meekreeg tijdens deze workshop. Daardoor wist ik dat ik wilde schrijven.
 
Schrijven is datgene wat ik voel, ervaar of zie (hersenspinsels genaamd) op papier ombuigen in zo voor iedereen herkenbaar mogelijke woordschetsen. Schrijven omvat een groot deel van mijn leven. Altijd een bloknootje en een pen op zak, dat ben ik. Woorden, flarden van zinnen, of een woordspeling die mij raken, schrijf ik op. Als ik mij volledig open stel, lijkt het soms alsof teksten komen aanwaaien. Daarentegen kan ik ook een uur op twee zinnen zitten. Het moeilijkste van iedere vorm van schrijven begint daarna pas: het schrappen!
 
Het leven is mooi! Ik word door veel dingen geprikkeld. Niet alleen een geur, een zuchtje wind of een ontsnapte zonnestraal inspireren mij. Ook gebeurtenissen, mensen, muziek, verhalen en geluk. En songteksten vooral. Of verdriet, films, dans, en emoties in het algemeen. Het leven, momentopnames en (warme) woorden ... Zoveel, dat ik graag help om gevoelens van mensen onder woorden te brengen.

Teksten op verzoek

Lukt het je niet om jouw wensen voor die speciale gebeurtenis op papier tot uiting te brengen? Stuur mij jouw wensen toe, met trefwoorden of specifieke informatie over persoon, dier, werk of happening, en ik maak een gepaste tekst. Of gedicht, indien wenselijk.
 
Een lieve tekst:
·als kleine noot bij een trouwcadeau bijvoorbeeld?
·of een speech voor een betreffende gelegenheid?
·wil je de kracht van kunstobjecten benadrukken?
·zoek je een uitnodigende tekst voor flyer, visitekaartje of pakkende sitetekst?
·wie weet gaat een dierbaar iemand voor langere tijd naar het buitenland?
·of wordt je beste vriendin 40 jaar?
·ben je blij voor alles wat iemand voor je doet?
·misschien wil je kracht geven aan iemand die ziek is of juist aan de betere hand?
·zou je leuke herinneringen geschreven zien voor je (klein)kind?
·of omdat u al 65 jaar samen bent?
·leef je in zo'n emotionele tijd rondom het overlijden van een dierbare, en vind je het erg moeilijk om de juiste woorden te vinden om hem of haar op een waardig passende manier te herdenken in je voordracht?
·wie weet een lieve tekst voor je partner omdat je niet zoveel bij diegene kunt zijn als je zou willen?
 
Woorden kunnen zoveel zeggen...
Informatie en vragen over een prijsopgave graag via een berichtje (zie mogelijkheden tabblad contact).