Embrace Life

Ultieme droom

Dromen

Waar je van droomt
daar kun je niet wakker van liggen

(Myriam Bronzwaar)
Magnifieke zonsondergangen, oevers met uitgestrekte waterpartijen, en landschappen die dienen als heuse speelweides voor de dieren.
Met nijlpaarden tussen het kroos, badderende olifanten bij zonsopkomst, of jagende leeuwen in de nacht. Beelden die mijn leven voor eeuwig verrijkt hebben. Maar hoewel ik ooit neigde naar autocoureur worden, vanwege de snelheid, de kick en het doel voor ogen hebben, is werken in een luipaardenopvang in Afrika mijn ultieme droom.


Waarom Afrikaanse luipaarden?

Omdat ze een ongekende kracht uitstralen met toch een vleugje speelsheid. Solitaire volhouders zijn het, met kunstige tekeningen op hun huid die een tikje raadselachtige symmetrie vertonen. Bij hun aanblik, danst een golf van warmte, rust en zelfs geborgenheid mij tegemoet terwijl 
hun krachtige aanzien tegelijkertijd oppermachtigheid en sterkte laat zien. Nederig zou ik willen knielen maar ook zo mijn hoge knuffel aaibaarheidsgehalte met ze willen delen. Mee mogen werken om zo'n waardevol leven het universum in te mogen begeleiden, daar teken ik voor.   


Botswana 2013
En dan maak ik wederom een droomreis en ontmoet tot tien keer een luipaard in een kleine maand tijd! Ongekend bijzonder! Chillend, jagend, drinkend, op afstand communicerend met haar jong, met een karkas slepend een boom in, induttend, lopend, met haar cub sluipend naast haar, werkelijk te onwerkelijk om te geloven. Maar waarheid liegt niet. Het geluk is niet met de dommen zoals het spreekwoord zegt, maar met de spirituelen. Deze onvergetelijke, unieke momenten zijn mij gestuurd, en ik weet door wie... 

     

   

  

    

 
Ultieme droom nummer 2
Met David Yarrow of Frans Lanting de wereld over om te fotograferen, plat op de buik en wachten op die niet te evenaren momenten.