Embrace Life

Voetreflexologie

         


Wat is het?

De voetreflex leert mij dat de thymus in ons lichaam het kliertje van de weerstand is. Het zit ongeveer op de plek waar de hanger van een gemiddeld lange ketting hangt. De plek waarop apen trommelen, om te bewijzen hoe stoer en sterk ze zijn, maar daarmee ook laten weten dat het goed met ze gaat. Prachtig hoe de voetreflexologie dat vertellen kan. Ik geloof er in.  

Voetreflexologie is gebaseerd op de visie dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. De voeten weerspiegelen het gehele menselijk lichaam. Er liggen reflexzones in de voeten die corresponderen met alle organen, klieren, spieren en weefsels in ons lichaam. Via impulsen op deze reflexpunten en zones te geven, wordt het lichaam geactiveerd om eventuele blokkades (elders) in het lichaam op te heffen. Resulterend in verbeterde energiedoorstroming, bevordering van de afvoer van de afvalstoffen, verbeterde doorbloeding, versterken van het immuunsysteem en het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Onze voeten worden vaak ondergewaardeerd en dat terwijl ze ons lichaam dragen en ons in staat stellen vele stappen te zetten. Voetreflexologie is een unieke wijze van hulp aan de medemens bieden en meer dan symptoombestrijding. Voetreflexologie creëert ontspanning en helpt de harmonie tussen lichaam en geest in evenwicht te brengen. Het is een stukje aandacht voor jezelf. Niet alleen als er klachten zijn, maar ook als pure ontspanning.Welke symptomen zijn volgens deze methode te behandelen?

Bij klachten valt te denken aan:
- maag-, darm- en spijsverteringsklachten
- hoofdpijn/migraine
- burn-out
- hormonale disbalans
- nier en blaasproblematiek
- aandoeningen aan de luchtwegen
- stress, spanningsklachten, gebrek aan energie
- verdriet/rouw
- angst(en)
- last van aandoeningen aan oog, oor, neus
- ontstekingen
- griepachtige klachten/verkoudheid
- overbelaste spierkwesties
- vermoeidheid
- koude voeten, kramp/pijn in voeten en benen
- rug-, schouder- en nekklachten

Bij stimulering valt te denken aan:
- ontspanning (de wil om te ontspannen)
- weerstand optimaliseren
- het vinden van een persoonlijke balans
- het bevorderen van herstel na een operatie
- af willen bouwen van medicatie (ontgiftende werking)
- symptomen waarmee je te kampen hebt, draaglijker maken
- gewoon genieten en even alles vergeten

En voor een gelukzalig gevoel, ontspannenheid, uitgerustheid en op een later moment juist energiekheid!


Wat is het doel van de behandeling? 

Symptoombestrijding, klachtvermindering, ontspanning, en een gevoel van 'lekker in je vel zitten'. Zonder klachten, gaat het om een ultiem genietmoment.


Voor wie is de methode bedoeld?

Reflexzonetherapie is niet aan leeftijd gebonden. Zelfs bij huilbaby's en onrustige kinderen kan voetreflexzonetherapie (VRT) een zeer effectieve behandelmethode zijn vanwege de ontspannen en speelse manier van aanpak. Ook jonge kinderen kunnen baat hebben bij de behandeling door ze in de kracht van zichzelf te laten geloven waardoor onzekerheden wegnemen. Vooral de combinatie van voetreflexzonetherapie en het inzetten van (etherische) oliën kan goede resultaten geven.


Mogelijke reacties tijdens een behandeling

Een veelvoorkomende reactie tijdens het behandelen is geeuwen. Ook warm of koud aanvoelen kan ontstaan, transpireren, loomheid en in sommige gevallen lachen of huilen. Het is de ontlading, de ontspanning, en wordt allemaal als goed gezien. 


Wat kunnen de reacties na een behandeling zijn?

Vlak na de behandeling:
- duizeligheid
- op wolken lopen
- blijheid en ruimte voelen
- een energiek gevoel (bergen kunnen verzetten)
- loomheid (willen blijven liggen)

Uren tot dagen na de behandeling:
- donkere verkleuring van de urine (afvalstoffen komen los en verlaten lichaam)
- oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna (voorgoed) te verdwijnen
- meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, oorpus e.d.)
- en er kunnen zich geestelijke veranderingen voordoen, variërend van uithuilen tot het uitspreken van problemen, waardoor men zich plotseling verlost kan voelen van een bepaalde ballast... Je lichaam ruimt gewoon lekker op! 


Wie ben ik?

Mijn naam is Mandy Schoorl en sinds juni 2016 ben ik gediplomeerd voetreflexoloog. Ik heb de opleiding Voetreflexologie bij de BER - de Bond van Europese Voetreflexologen te Elspeet, voltooid. Ik genees niet, maar ik help jou om jezelf te genezen. Reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde kunnen elkaar heel goed aanvullen hierin. Rust, tijd voor verwondering en een uitdaging op zijn tijd doen mij goed. Ik verdiep mij al jaren in soorten van meditatie en ademhalingstechnieken. Warmte in alle hoedanigheid is mij lief. Ik hou van ZEN, eigenheid van mensen, welzijn, reizen, fotograferen, Italiaanse levensstijl, en lekker eten in goed gezelschap. Het is tijdens het reizen geweest dat ik mij altijd graag heb laten masseren, waarbij in de loop der jaren de voetreflex mijn grote favoriet is geworden. Een drukpuntentechniek waarbij het hele lichaam behandeld wordt. Na de hectiek van alledag een ontspannen momentje voor jou alleen, zeg ik altijd tegen mijn cliënten. Het is een concieze intimiteit. Een helende aanraking. Een stukje persoonlijke aandacht voor de ander in deze tijd van individualisatie. Daarbovenop boeit ook de thematiek mij enorm die schuilgaat achter de methode, welke mogelijke verbindingen legt tussen gevoelens van emoties en lichamelijk ongemak. 

Graag heet ik je welkom in mijn behandelruimte in Zandvoort! Voor zowel klachtenbehandeling als (preventief) goed voor jezelf zorgen! Mail of bel mij gerust voor het maken van een afspraak, op 023-5611266 of via mandyschoorl@kpnmail.nl


Tarieven

De eerste behandeling bestaat uit een kennismakingsgesprek, een anamnese en een manuele verkenning van de voeten. Door deze combinatie zal een duidelijk beeld naar voren komen over de aard van de klachten. Van de behandeling maak ik een verslag. Het is aan te bevelen om zelf ook een aantekening te maken van je reacties volgend op de behandeling. Bij klachten wordt een serie van vier behandelingen aanbevolen om de vooruitgang te kunnen monitoren. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur, waarbij ik in alle rust onvoorwaarlijke aandacht voor jou en je voeten heb.

Voor een losse behandeling betaal je € 45
(inclusief voetenbad en gebruik van handdoeken) 

Wil je een strippenkaart voor zes keer aanschaffen? Dan krijg je € 10 korting!
Kosten zijn dan € 260. 

Een strippenkaart voor 12 keer is ook mogelijk. Dan krijg je € 20 korting.
Kosten zijn dan € 520.

Beide kaarten zijn vanaf de aankoopdatum een jaar te gebruiken. Alle bedragen zijn inclusief 21% btw. Afzeggen van een afspraak kost niets, tenzij je de afspraak afzegt binnen 24 uur waarop deze gepland staat. In dat geval zal ik de behandeling in rekening brengen. Een cadeaubon hoort ook tot de mogelijkheden: als dat geen origineel en gezond cadeau is....!Vergoeding

Steeds meer mensen kiezen er voor om zich niet meer aanvullend te verzekeren en de kosten van complementaire behandeling zelf te dragen. Oftewel zelf verantwoordelijkheid te dragen ten aanzien van het eigen proces. Veelal vindt de genezing dan ook sneller plaats. Ben je echter wel aanvullend verzekerd, dan kun je bij je ziektekostenverzekering navragen hoe voetreflexologie verzekerd is. Omdat ik als startend voetreflexologe begin, moet ik eerst 5 maanden draaien alvorens mijn cliënten de nota van hun behandeling mogen indienen. In november 2016 zal ik wederom een beroepstoets moeten voltooien waarna dit wel mogelijk is. 

Deze beroepstoets heb ik inmiddels voltooid, waardoor je de voetreflexnota vanaf 1.1.2017 mag indienen bij je zorgverzekeraar waarna deze (gedeeltelijk) vergoed zal worden. Let wel op: de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat je als verzekerde hebt afgesloten bij je verzekeringsmaatschappij. 

Zie bijgaande link van de BER site voor de lijst met zorgverzekeraars die mijn behandeling in 2017 hebben opgenomen in het overzicht van alternatieve complementaire geneeswijzen: https://www.ber-voetreflexologie.nl/zorgverzekeraars/


Voetreflexologie valt onder natuurgeneeskunde, wat eigenlijk staat voor een verzamelnaam van een groot aantal alternatieve/complementaire geneeswijzen. Dit houdt in: al het andere dat niet regulier is.
Natuurgeneeswijzen hebben met elkaar overeen dat ze allen een holistische benadering hebben. Deze benadering gaat ervan uit dat de mens als één geheel wordt gezien met een fysieke, psychische, emotionele en spirituele eenheid. Als er een verstoring optreedt in één van de genoemde gebieden zullen de andere gebieden mogelijk ook negatief worden beïnvloedt. Bij een natuurgeneeskundige behandeling en volgens de holistische benadering zal er dan ook niet alleen naar de ziekte, klacht of aandoening zelf worden gekeken, maar naar alle vier genoemde gebieden van de mens. Kijk voor vergoedingen voor natuurgeneeskunde per zorgverzekeraar op de volgende site: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde


"Elke gedachte heeft een bepaalde energie die
van invloed is op jouw lichaam én je omgeving"

Wayne Dyer